vacker kvinna utan rynkor

Rynkor

Motverka och dämpa dina rynkor och fina linjer med en säker botoxbehandling i Stockholm. Rynkor är en oundviklig del av att bli äldre, precis som en rad andra faktorer som skyndar på dess utveckling. Det finns dock metoder för att både förebygga att rynkorna kommer och för att dämpa fina linjer.

Botox – ett medel med många användningsområden

Botox används i många sammanhang. Estetiskt används Botox (Botulinum Toxin typ A) för att begränsa aktiviteten i specifika muskelgrupper. Medlet motverkar och reducerar rynkor samt mjukar upp fina linjer.

Huden förlorar successivt sin fasthet och linjer och rynkor uppkommer. Genom att använda botox vid en rynkbehandling kan både förebygga uppkomsten av rynkor samt dämpa att fina linjer uppstår. Det får musklerna att slappna av och hindrar på så sätt rynkorna från att visa sig.

Botox mot rynkor i pannan och runt ögonen

En vanlig missuppfattning med Botox är att många tror att medlet totalt förlamar muskulaturen i ansiktet på ett onaturligt sätt. Detta stämmer inte. Botox lämpar sig väldigt bra för behandling mot argrynkan (glabella), rynkor i pannan, kråksparkar och skrattrynkor runt ögonen samt näsrynkor (bunnylines).

Vi arbetar med doser som försvagar muskeln precis så mycket som behövs för att släta ut rynkan.

Före och efter botox-behandling

Före och efter botox-behandling

Säker behandlingsmetod med sterila nålar

Injektionerna görs med en väldigt tunn nål och ger därför inte något stort obehag. Därför är bedövning inte nödvändigt. De muskler som inte behandlas har kvar samma aktivitet som vanligt.

Effekten kommer efter ett par dagar, men har maximal effekt först efter 10-14 dagar. En rätt utförd botoxbehandling ska inte märkas på annat sätt än att du ser mer utvilad och vital ut.

Eventuell korrigering sker därför först efter 14 dagar. Ett återbesök är inkluderat i besöket förutsatt att det sker 14 dagar efter behandlingen.

Konsultation ingår alltid i din botoxbehandling

Då du kommer till oss för en konsultation angående din botoxbehandling kommer vi även gå igenom eventuella tidigare behandlingar med botox eller andra injektioner. Tänk igenom vilka områden du fått botox i eller produkter du behandlats med innan ditt besök.

I dag är det relativt vanligt att yngre patienter väljer en botoxbehandling i ett preventivt syfte. Med andra ord vill man injicera botox när man ser att rynkan är på väg.

Att tänka på efter din botoxbehandling

  • Efter behandling kan du få lokal svullnad, blåmärken samt rodnad
  • Det är av yttersta vikt att du INTE trycker, masserar eller gnider på behandlingsområdet. Det gör att läkemedlet kan sprida sig sig närliggande muskler som inte är avsedda för behandling
  • Undvik träning 24 h efter injektion

Flera faktorer som skyndar på åldrandet

Det finns flera sätt du kan förebygga rynkor på i kombination med din botoxbehandling. Solskador, rökning samt torr hud är de främsta faktorerna du bör se över. Flera faktorer är svåra att undvika helt, men att använda högt solskydd när du vistas i direkt sol samt att hålla huden återfuktad hjälper en bra bit på vägen.

Boka en säker botoxbehandling som utförs av legitimerad läkare och sjuksköterska. Vi erbjuder tidsbokning online.